Zde může být vaše reklama.

DRZÝ PODVODNÍK Slíbil dietu na míru, místo toho ji okradl o statisíce

Slíbil dietu na míru, místo toho ji okradl o statisíce

foto: Pixabay.com

04. 05. 2023 - 11:45

Na olomoucké policisty se obrátila nešťastná dvaadvacetiletá žena z Olomouce s oznámením, že se zřejmě stala obětí podvodníka. Následující šetření její domněnku potvrdilo. Mladou ženu podvodník připravil o skoro 200 tisíc korun.

Koncem dubna se seznámila prostřednictvím mobilní aplikace s neznámým mužem, který jí nabídl sestavení jídelníčku na míru. Poté na webových stránkách, které jí dotyčný zaslal, vyplnila údaje potřebné k vytvoření objednávky. Současně uhradila první požadovanou částku ve výši přes 7 tisíc korun. Krátce nato se nechala od neznámého přesvědčit o objednání jídelníčků na celý rok a z toho důvodu mu na účet odeslala dalších několik tisící korun. O pár dnů později ji domnělý výživový poradce informoval, že nastal účetní problém, vyplývající z neuhrazení celé částky za objednané služby. Důvěřivá žena mu tak poukázala ze svého konta další tisíce.

Muži však současně napsala, že se jí jeho praktiky nelíbí a službu by si mohla obstarat jinde a levněji. Dotyčný se tím ale nenechal odbýt a údajně jí sdělil, že mu dluží peníze a navíc jí za nesplacený dluh stále naskakuje penále. Současně jí měl vyhrožovat soudní dohrou. Mladá žena se těchto výhrůžek bohužel zalekla, muži vyhověla a na požadovaný účet mu v několika platbách zaslala další finanční prostředky. Způsobenou škodu si nakonec vyčíslila na téměř 200 tisíc korun.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvodu. V případě dopadení, prokázání viny a odsouzení hrozí pachateli trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Další články