Zde může být vaše reklama.

NEBEZPEČNÉ MÍSTO Úsek smrti. Mezi obcemi Olšany a Studencem další tragická nehoda

Úsek smrti. Mezi obcemi Olšany a Studencem další tragická nehoda

foto: HZS Olomouckého kraje

05. 04. 2024 - 08:55

Olšany – Na první pohled je silnice rovná, jen s jednou mírnou zatáčkou. To svádí řidiče k sešlápnutí plynového pedálu a ve vysokých rychlostech se mezi obcemi Olšany a Studenec na Prostějovsku často bourá. Protože komunikaci lemuje stromořadí, následky bývají tragické. Naposledy tu zemřel řidič ve čtvrtek ráno, když v plné rychlosti nezvládl řízení a narazil do stromu.

„Nehoda byla hlášena krajskému operačnímu středisku 4. dubna brzy ráno. Řidič osobního vozu utrpěl při havárii smrtelná zranění. Zajistili jsme místo nehody a zabezpečili jej proti vzniku požáru. Ze zdemolovaného auta jsme vyprostili muže bez známek života,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Záchranáři upozornili, že v úseku smrti jde za posledních patnáct měsíců již o třetí tragickou havárii. „Před pěti týdny jsme zde zasahovali u nehody, kdy po nárazu do stromu zahynul čtyřiatřicetiletý řidič. Před rokem v lednu zde rovněž zemřel mladý šofér, který nezvládl zatáčku, vyjel mimo komunikaci a po nárazu do dvou stromů svým zraněním na místě podlehl. Dodržujte proto v tomto úseku maximální povolenou rychlost 90 km/h a věnujte se plně řízení vozidla,“ vyzvala mluvčí Balážová.

.

Další články