Zde může být vaše reklama.

PERVITIN NA SILNICÍCH V regionu se množí případy fetujících řidičů

V regionu se množí případy fetujících řidičů

foto: Policie ČR

31. 10. 2023 - 12:13

Hned tři případy, kdy se řidiči motorových vozidel proháněli po cestách ovlivněni pervitinem, zaznamenali během října policisté v Olomouckém kraji. V sobotu po divoké honičce dopadli zfetovaného motorkáře nedaleko Slatinic, o dva dny dříve za podobně dramatických okolností zajistili skupinu motorizovaných fetek přímo v centru Olomouce. Před třemi týdny zase prostějovští strážci zákona honili se služebním psem po polích nedaleko města šoféra, který si před jízdou šňupl pořádnou dávku perníku.

V sobotu odpoledne policisté chtěli v Drahanovicích na Olomoucku zkontrolovat motocykl značky Kawasaki. Řidič místo zastavení šlápl na plyn a začal hlídce ujíždět, místy se řítil po okreskách rychlostí téměř 200 kilometrů v hodině. „Za Slatinicemi však nezvládl řízení, sjel do pole a během pokusu o návrat na vozovku upadl i se strojem do trávy. Jelikož chtěl z místa utéct, policisté jej za použití hmatů a chvatů zpacifikovali,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vaňharová. Orientační zkouška na drogy ukázala, že sedmadvacetiletý motorkář z Prostějova jede v pervitinu. Navíc má zákaz řízení a zadržené doklady.

Podobný scénář měl čtvrteční případ z Olomouce. Hlídka časně ráno chtěla na třídě Míru zkontrolovat projíždějící Volvo. I v tomto případě řidič nezastavil a po krátké honičce skončil ve slepé ulici. I když vezl další dva spolucestující, vyskočil z jedoucího auta a snažil se utéct. Bylo mu jedno, že vůz poté naboural do zaparkovaných vozidel. Policisté na místě zabavili několik balíčků pervitinu a tablety extáze, šofér se z pochopitelných důvodů odmítl podrobit testu na drogy. Mladík z Přerova zapomněl, že mu soud zakázal řídit vozidla až do roku 2029, uvedla mluvčí. Policie případ dále vyšetřuje.

To platí i o incidentu, který se odehrál před třemi týdny nedaleko Prostějova, kde řidič pod vlivem pervitinu naboural do stojícího auta, které před tím ohrožoval nečekanými manévry. Ihned poté se vydal po polní cestě s vozidlem na útěk, šofér z nabouraného auta jej však pronásledoval a následně zavolal policisty. Ti výtečníka dopadli s pomocí služebního psa v poli s kukuřicí. I on měl v sobě dávku drog a také zákaz řízení motorových vozidel.

Další články