Zde může být vaše reklama.

NULOVÁ VDĚČNOST Za dobrotu na žebrotu. Recidivisté oloupili dobrodince

Za dobrotu na žebrotu. Recidivisté oloupili dobrodince

foto: Archiv

05. 05. 2024 - 11:46

Přerov – Vyhrožovali, fetovali, loupili. Dnes už sedí ve vazbě a hrozí jim mnohaletý trest. Tak skončili dva vykutálení bratři, kterým před časem nabídl práci i ubytování dobrosrdečný muž z Přerova. Zkušeným recidivistům ale práce moc nevoněla, a když se je rozčarovaný dobrodinec rozhodl vykázat ze zaměstnání i bydlení, zbili jej a obrali o peníze. Za zločin loupeže jim hrozí až desetiletý trest.

„Dva bratři ve věku 30 a 22 let za sebou mají pestrou trestní minulost a nějaký ten pátek si poseděli i ve vězení. Starší byl odsouzen sedmkrát pro majetkovou a násilnou trestnou činnost a mladší čtyřikrát za stejný paragraf a navíc i drogové delikty. Ani tentokrát nezůstalo jejich násilné jednání bez následků a přerovští kriminalisté jim sdělili obvinění ze zločinu loupež spáchaného ve spolupachatelství,“ informovala krajská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Obětí jejich jednání byl muž, který jim nabídl práci a ubytování. Po nějaké době chtěl s nimi, s ohledem na jejich špatné pracovní návyky, spolupráci ukončit a domluvit se na vystěhování z bytu, který jim dal k dispozici. Starší z bratrů s ním sjednal schůzku, kde si měli upřesnit podmínky odchodu z bytu i zaměstnání. Na místě však dobrodinec dostal ihned ránu pěstí a informaci, že pokud nezaplatí 150,000 korun, bratři ho seřežou jak žito a zapálí mu sídlo firmy. Po opakovaném vyhrožování zaměstnavatel z obavy o svůj život a majetek vybral sumu v bankomatu a násilníkům ji předal. Poté, co bratři i s penězi zmizeli, nahlásil případ policii.

„Na základě zjištěných okolností bylo po obou recidivistech, kteří jsou uživateli návykových látek, vyhlášeno celostátní pátrání. Přibližně po třech týdnech byli oba zadrženi na ubytovně ve Vrchlabí. V době, kdy byli v pátrání, se dopustili další loupeže na Trutnovsku. Po zadržení byli eskortováni na přerovskou služebnu, kde s nimi byly provedeny potřebné úkony,“ doplnila mluvčí Zajícová.

 

Další články