Zde může být vaše reklama.

FALEŠNÁ PŘÍTELKYNĚ Zlodějský pár chtěl okrást důvěřivého muže, plán ale selhal

Zlodějský pár chtěl okrást důvěřivého muže, plán ale selhal
Ilustrační foto

foto: Pixabay.com

02. 09. 2023 - 13:00

Pracovník ostrahy jedné olomoucké nákupní galerie přivolal ve středu večer policii s tím, že zadržel muže, který měl jednomu ze zákazníků odcizit tašku s  finanční hotovostí ve výši zhruba 200 tisíc korun. Ukázalo se, že šlo o promyšlený cynický plán, který ale ztroskotal. Nejvíc se asi divil okradený muž.

Přítelkyně okradeného muže, 43letá dáma, informovala policisty, že jejímu partnerovi někdo během nakupování ukradl z nákupního vozíku tašku s penězi. Neznámý pachatel prý využil okamžiku, kdy nakupovali a nedávali pozor. V ukradené tašce byl také mobilní telefon a platební karta. Takové krádeže se stávají často a nejde tedy o nic překvapivého. 

Jenže ostraze se povedlo zlodějíčka celkem rychle chytit a pak následovalo velmi překvapivé vysvětlení. Zadržený 24letý mladík z Přerovska policistům rovnou vyklopil, že celá krádež měla být předem zosnovaná a že na její přípravě měla lví podíl právě partnerka okradeného muže. Jen ona totiž dobře věděla, že muž u sebe tak velký finanční obnos běžně nosívá. Celý plán, jak se dostat k penězům, měla překvapivě připravit tato žena společně se svým o čtyři roky mladším manželem. Ten pak prý téhož dne kontaktoval svého 26letého známého, seznámil ho s jejich úmyslem a požádal ho, aby zajistil člověka, který krádež provede.

Tento známý prý nelenil a obratem požadavku vyhověl. Oslovil svého kamaráda, později zadrženého mladíka. Ve večerních hodinách jej měl vyzvednout v místě jeho bydliště a přepravit jej autem do Olomouce. Během cesty k nim měl přisednout i manžel 43leté ženy. V průběhu jízdy k supermarketu mu měli oba kumpáni předat podrobné instrukce k provedení krádeže. K realizaci zamyšlené akce došlo, ovšem s jejím výsledkem nemohli být strůjci plánu rozhodně spokojeni. Místo radovánek z dobře odvedeného lupu nakonec všichni skončili v moci policistů.

Ve čtvrtek sdělili olomoučtí kriminalisté jak mladíkovi z Přerovska, tak i povedenému manželskému páru a jejich 26letému známému z Olomouce podezření ze spáchání přečinu krádeže v různých formách účastenství. Mladý muž z Přerovska je navíc podezřelý i z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny a odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.

Další články