Zde může být vaše reklama.

Změny řádů a tras MHD Křižovatka Schweitzerova – Zikova začne zase fungovat

Křižovatka Schweitzerova – Zikova začne zase fungovat

foto: dpmo.cz

29. 05. 2022 - 10:00

Od pondělí 30. května dojde k zprovoznění křižovatky ulic Schweitzerova x Zikova. Na základě této změny v dopravě dochází k úpravám tras a jízdních řádů autobusových linek v této lokalitě. Uzavírka komunikace v ulici Zikova bude i nadále ovlivňovat provoz autobusových linek č. 10, 16 a 29, které budou provozovány podle výlukových jízdních řádů.

Linky č. 17 a 28 se vrací do svých původních tras s obsluhou zastávek dle standardních jízdních řádů.

Linky č. 50 a 51 budou vedeny v uvedené oblasti v původních trasách dle nových výlukových jízdních řádů uveřejněných na zastávkových označnících a na stránkách www.dpmo.cz.

Linka č. 10 zůstává obousměrně vedena mezi zastávkami Autobusové nádraží podchod a Fakultní nemocnice/Hotelový dům po objízdné trase ulicemi Tovární a Velkomoravská. Na objízdné trase obsluhuje zastávky Velkomoravská a Zenit. Zastávky Trnkova, Zikova a Povel, škola nejsou linkou č. 10 obsluhovány.

Linka č. 16 zůstává ve směru na Nové Sady na objízdné trase, kde je vedena mezi zastávkami U Botanické zahrady a U Rybářského stavu ulicemi Schweitzerova, Velkomoravská a Rooseveltova. Na objízdné trase obsluhuje zastávky Zenit a Trnkova. Zastávky Povel, škola směr Zikova a Zikova nejsou linkou č. 16 obsluhovány. V opačném směru bude linka vedena v původní trase s obsluhou všech zastávek.

Podrobnosti k jednotlivým linkám jsou dostupné na dpmo.cz.

Další články