Zde může být vaše reklama.

Další změna v Sigmě Lalkovič bude hrát za ostravský Baník

Lalkovič bude hrát za ostravský Baník

04. 06. 2019 - 22:11

Záložník Milan Lakovič nebude v nové sezoně hrát za SK Sigma Olomouc. Na Hané mu skončila smlouva a novou podepsal v ostravském Baníku - do 31. prosince 2020 s opcí.

Rychlostně i technicky vybavený rodák z Košic v minulosti strávil i čtyři roky v Chelsea, ale do Ostravy přichází po sedmiměsičním angažmá v Sigmě Olomouc s úkolem zvednout konkurenceschopnost v sestavě.

„Je to zajímavý krajní hráč, který má velkou kvalitu ve hře jeden na jednoho, jako mladý kluk prošel zahraničím. Věříme mu, má chuť do další práce a chce se ukázat. V Olomouci nedostával tolik šancí, my věříme, že zvýši konkurenci v kádru. V průběhu jarní části jsme se přesvědčili, že je nutné kádr rozšířit a zvýšit v něm konkurenceschopnost,“ vysvětlil sportovní ředitel FC Baník Ostrava Marek Jankulovski.

Milan Lalkovič má letité zkušenosti s anglickým fotbalem, ale nastupoval také v Nizozemsku, Portugalsku a Skotsku. Je zajímavé, že smlouvu s Chelsea uzavřel už jako čtrnáctiletý a pak s londýnskou devatenáctkou také vyhrál FA Cup.

„Vím o tom, že Baník mě sledoval v některých zápasech a jsem za tuhle nabídku vděčný. Udělali hodně pro můj příchod a já si toho vážím. Těším se na novou výzvu, spoluhráče a hlavně fanoušky. Baník je velká značka,“ řekl Milan Lalkovič.

Další články