Zde může být vaše reklama.

Horská služba zasahovala Lyžař nezvládl jízdu, přiletěl pro něj vrtulník

Lyžař nezvládl jízdu, přiletěl pro něj vrtulník
Ilustrační foto

foto: Horská služba Jeseníky

22. 04. 2020 - 06:08

Devětačtyřicetiletý lyžar nezvládl vyšší rychlost sjezdu na Ovčárně a zranil se. Musel pro něj přiletět vrtlulník. 

Zaměstnanci lyžařského areálu Ovčárna zavolali kvůli zraněnému muži Horskou službu. „Jakmile jsme k němu dojeli, zjistili jsme, že má něco s nohou. Vzhledem k velkým bolestem a poloze končetiny jsme měli podezření na zlomeninu. Ihned jsme se proto spojili s dispečinkem linky 155 Moravskoslezského kraje a dohodli se, že ke zraněnému vyšlou sanitní vůz,“ popsal situaci Jiří Hejtmánek, zasahující člen Horské služby Jeseníky.

Aby nedošlo k poškození páteře zraněného, záchranáři ho zafixovali do vakuové matrace a převezli na skútru na blízké parkoviště, kam pak přiletěl vrtulník z Ostravy.

Ke zranění došlo pravděpodobně proto, že muž nezvládl jízdu na rozvředlém sněhu.  „I přes nouzový stav v zemi je zde mnoho lyžařů, kteří si chtějí užít zřejmě poslední otevřený areál. I když lyžařská sezóna končí, tak by ale měli všichni bezpodmínečně dodržovat Desatero FIS pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích,“ varoval Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky. Dodal, že kromě rychlé jízdy by lyžaři měli dát pozor na aktuální stav sněhové pokrývky.

Další články