Zde může být vaše reklama.

Dobrý zpráva Místo dvou nebezpečných křižovatek vznikne v Mohelnici rondel

Místo dvou nebezpečných křižovatek vznikne v Mohelnici rondel

foto: Archiv města Mohelnice

19. 08. 2020 - 08:03

Během příštího roku nahradí dvě křižovatky v mohelnické průmyslové zóně kruhový objezd. Dopravní situace by se tím měla stát bezpečnější a přehlednější obzvlášť pro cyklisty a chodce.

Kruhový objezd spojí silnici druhé třídy, která vede z dálnice směrem na Úsov, Družební ulici a silnici třetí třídy z Moravičan. Nahradí tak dvě křižovatky, které jsou v tuto chvíli od sebe asi 100 metrů vzdálené.

Na realizaci se budou podílet město Mohelnice a Olomoucký kraj. Stavbou je pověřena Správa silnic Olomouckého kraje a měla by být hotová v příštím roce.

„Správa silnic Olomouckého kraje realizuje okružní křižovatku o vnějším průměru 38 metrů, přeložky vodovodu, vodovodního řadu a vodovodních přípojek a přeložku kanalizačního výtlaku. Město vybuduje chodník, smíšenou stezku a veřejné osvětlení,“ řekla Deníku mluvčí Olomouckého kraje Eva Knajblová.

Cena je odhadována na 28 milionů korun. Sedm milionů uhradí město Mohelnice a zbytek zafinancuje Olomoucký kraj. Na svůj díl se pokusí Mohelnice získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Další články