Zde může být vaše reklama.

Silniční kontrola Místo silniční kontroly utekl. Našel ho policejní pes Xar

Místo silniční kontroly utekl. Našel ho policejní pes Xar

foto: PČR

24. 07. 2020 - 06:01

Ve středu 22. července policejní hlídka chtěla zastavit řidiče jedoucího ve vozidle Alfa Romeo. Muž zastavil auto a utekl. Našel ho až policejní pes Xar.

Na dálničním přivaděči D35 na 281 kilometru chtěla policejní hlídka provést běžnou kontrolu řidiče. Ten poté, co zpozoroval hlídku, zastavil auto a utekl směrem k dálnici, kterou přeběhl bez ohledu na míru nebezpečí.

"Vzhledem k tomu, že se u dálnice nachází křoví a pole s obilím, nebylo vyloučeno, že se řidič může nacházet právě tady. Do pátrání po něm byly zapojeny všechny dostupné policejní hlídky, včetně policejního psovoda se psem Xarem," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Při pátrání si policie všimla osoby, která se pohybovala podél dálnice. Když muž policii uviděl, dal se na útěk a ukryl se v křoví, ve kterém ho našel policejní pes Xar.

"Xar zachytil stopu a bezpečně přivedl svého psovoda k místu, kde se tato osoba ukrývala. Jak policisté zjistili, jednalo se o 34letého řidiče vozidla Alfa Romeo, který utíkal před policejní hlídkou," dodala policejní mluvčí.

Dechová zkouška neprokázala přítomnost alkoholu. Řidič se ale odmítl podrobit zkoušce na návykové látky. Policie zjistila, že má muž několik platných zákazů řízení všech motorových vozidel až do května 2022. Kromě toho u sebe přechovával 10 g krystalické látky obsahující metamfetamin (pervitin).

"Muž je tak nyní důvodně podezřelý hned ze dvou přečinů – přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," uzavřela Urbánková.

Další články