Zde může být vaše reklama.

Doprava si nepolepší Most na Masarykově třídě bude uzavřen už 2. března

Most na Masarykově třídě bude uzavřen už 2. března
Most na Masarykově třídě se chystá k demolici, nábřeží podél kolejí UP je téměř hotovo

foto: Blanka Martinovská, olomouc.eu

24. 01. 2020 - 08:06

Most v Komenského ulici bude sice kompletně zprovozněn ke konci února. Ale dopravní situace poleví jen na pár dní. Hned začátkem března totiž začne demolice mostu na Masarykově třídě, který bude pro auta uzavřen dva roky.

Už od 2. března na tento most nebudou moci auta ani tramvaje. Ihned po uzavření mostu začnou demoliční práce pravé strany mostu (při pohledu od centra), levá strana bude v průběhu první etapy sloužit chodcům. „Po celou dobu jeho rekonstrukce by ale měl zůstat zachován průchod pro chodce, zhotovitel nás dnes pouze upozornil, že v průběhu stavby může nastat situace, kdy by musel být most na pár dní uzavřen zcela, tedy i pro chodce,“ uvedl primátor Mirek Žbánek.

Přípravné práce začaly již na podzim, kdy byly přemístěny inženýrské sítě. Nový most by měl být dokončen na konci roku 2021.

„O tom, co bude uzavření mostu na Masarykově třídě znamenat pro dopravu, zásobování, fungování MHD a další aspekty života města, budeme jednat s občany na veřejném setkání,“ zdůraznil primátor Žbánek. Setkání se uskuteční 20. února od 17 hodin v aule Pedagogické fakulty UP na Žižkově náměstí.

Další články