Zde může být vaše reklama.

Vleky jsou v provozu Na Pradědu se lyžuje, ovšem za splnění podmínek

Na Pradědu se lyžuje, ovšem za splnění podmínek

foto: figura.cz/

08. 04. 2020 - 13:01

Na závěr sezony si mohou milovníci lyžování z blízkého okolí Pradědu ještě užít nějaké ty kristiánky. Provoz byl obnoven dnes, ovšem tak, aby splňoval všechny podmínky nařízení vlády o pohybu na veřejných sportovištích. Informoval o tom skiareál na svém facebookovém profilu.

V celém areálu je nutní dodržovat rozestupy dva metry od ostatních osob. Na nástupišti lyžařských vleků se lze pohybovat pouze se zakrytými ústy a nosem, přeprava na lyžařském vleku je možná pouze v rukavicích. „Podle nového nařízení vlády ze 6.4. je možno na veřejných přírodních sportovištích - což splňujeme - provozovat i lyžování a snowboarding. Ale pouze pod nutnou podmínkou všech dosavadních nařízení vlády ohledně Covid-19. Velmi pečlivě jsme zvážili naše možnosti a zjistili, že pro skalní lyžaře, okolní lyžaře regionu jsme schopni toto nařízení plnit,“ sdělilo Sport centrum Figura.

Ale pozor – doprava do areálu je omezená. „Autobusová doprava je zastavena a na kopec se dostane v rámci kapacity parkoviště pouze omezený počet aut. Nikoho sem nezveme, pouze a jen konstatujeme, podle nařízení vlády, že v rámci těchto podmínek jsme schopni spustit provoz vleků. Kdy přeprava je dovolena jedné osobě a v rukavicích po celou dobu na unašeči a s rouškou a minimálně dvoumetrovým rozestupem na nástupišti. Věříme, že těm, kterým to udělá radost, se zavděčíme. Všem ostatním přejeme hodně zdraví a pěkné Velikonoce. Při porušení nových přepravních podmínek je provozovatel areálu oprávněn vyloučit lyžaře porušujícího nařízení z přepravy na vleku, bez náhrady,“ píše se na facebookovém profilu areálu.

Další články