Zde může být vaše reklama.

Čeká se na kontrolní test Na ZŠ Haškova v Uničově byl učitel pozitivně testován na COVID

Na ZŠ Haškova v Uničově byl učitel pozitivně testován na COVID
Kontrolní testy rozhodnou, zda začne prezenční výuka i na druhém stupni. (ilustrační foto)

foto: Pixabay

03. 06. 2020 - 12:06

Učitel Základní školy v Uničově byl pozitivně testován na COVID-19. Všichni, kdo se s ním setkali, jsou v karanténě a čeká je testování. Všichni žáci, kteří se s učitelem potkali, měli první test negativní. Pokud bude negativní i druhý test, budou se moci zúčastnit přijímacích zkoušek na střední školy, které budou 8. června.

"Ano, na škole se vyskytl Covid-19. Je to nepříjemné, ale v tomto období celkem pochopitelné. Jsem vázán mlčenlivostí, ale tyto obecné informaci snad říci mohu. Ačkoliv se naši žáci i někteří zaměstnanci prokazatelně setkali s pozitivní osobou, jsou všichni testovaní žáci i většina zaměstnanců školy, po prvním testování NEGATIVNÍ," píše ředitel Svatopluk Vlk v prohlášení k situaci.
 
Jestliže budou někteří žáci devátých tříd druhý test pozitivní, informují ředitele školy, na kterou se hlásí a zúčastní se náhradního termínu přijímacích zkoušek 23. června.
 
 
"Všechna dosavadní opatření i ta, která jsme zavedli s otevřením 1. stupně, pokračují, neboť odpovídají stanoveným postupům. Jsme v kontaktu s KHS a navzájem se informujeme o průběhu a potřebných opatřeních," stojí v prohlášení.
 
Situace nemá vliv na probíhající výuku na prvním stupni, kde probíhá výuka beze změny. A zahájení dobrovolné výuky druhého stupně bylo na škole odloženo do doby, než budou známy výsledky kontrolních testů.
 
"Jak jsme sami pocítili, možnost získání této nemoci je prostě vysoká a číhá kdekoliv. A ne každý, kdo se s takovou osobou setká, nemoc získá. Je to věc imunity a momentálního zdravotního stavu," uzavírá ředitel ve svém prohlášení.

 

Další články