Zde může být vaše reklama.

Dnes proti Slavii Obránce David Škůrek si zahraje za Třebíč

Obránce David Škůrek si zahraje za Třebíč

foto: archiv redakce

04. 12. 2019 - 14:58

Obránce HC Olomouc David Škůrek bude hrát v této szeoně ve dvou soutěžích. Kromě exzraligy v HC Olomouc okusí také druhou nejvyšší soutěž. V dnešním utkání se Slavií Praha posílí Třebíč. Škůrek si v dresu Hanáků připsal už přes 200 zápasů coby hráč nejvyšší tuzemské hokejové soutěže. Uvedl to oficiální eb Horácké Slavie.

Pro utkání s pražskou Slavií získal třebíčský hokejový klub dvě výrazné akvizice. Obranu Horáků vyztuží řízný zadák David Škůrek. Odchovanec olomouckého hokeje, který má na svém kontě 210 extraligových startů, během nichž si připsal 26 gólů a 39 asistencí platí za nesmlouvavého obránce, který si velmi dobře plni své defenzivní povinnosti a zároveň je schopný kvalitně podpořit útok. Jeho doménou jsou rovněž přesilové hry, kde zastává roli spolehlivého dispečera na modré čáře.

Za Hanáky letos naskočil ke 24 zápasům (3+8). Patří k nejvytíženějším zadákům svého týmu, družina Zdeňka Motáka se na něj dlouhodobě hodně spoléhá. Nyní vypomůže Horácké Slavii. „Před včerejším tréninkem se k nám připojil obránce David Škůrek z Olomouce. Jeho start v zápase proti Slavii se nám podařilo vyjednat na základě vzájemné spolupráce s Olomoucí. Slibujeme si od něj zvýšení důrazu v naší defenzivě, stejně tak ho využijeme do přesilových her,“ říká trenér Jaroslav Barvíř.

Zajímavostí je, že David Škůrek se už v Třebíči jednou objevil. Byl to epizodní příběh během ročníku 2015/2016, tehdy nastoupil na Vysočině k jednomu zápasu. Zkušenosti sbíral taktéž v Havířově, Jihlavě či Havlíčkově Brodě

Další články