Zde může být vaše reklama.

PŘETÍŽENÝ KAMION Ohrožoval ostatní řidiče, zaplatil sto tisíc korun

Ohrožoval ostatní řidiče, zaplatil sto tisíc korun

foto: Policie ČR

18. 08. 2023 - 14:36

Přerov - S velkou nezodpovědností řidiče i dopravní společnosti převážející kmeny po D1 mezi Přerovem a Hranicemi, se ve čtvrtek setkali dopravní policisté. Přetížený kamion se špatně zabezpečeným nákladem upoutal pozornost ostatních řidičů, kteří informovali přes tísňovou linku policii. Ta nebezpečnou soupravu během pár minut odsunula mimo dálnici, šoférovi zakázala jízdu a napařila mu více než stotisícovou pokutu. Dopravní policisté upozornili, že přetěžování nákladních vozů je naprosto běžnou praxí, se kterou se setkávají téměř denně.

„Přes linku 158 nahlásil jeden z řidičů, že po D1 se pohybuje souprava převážející dřevní kulatinu, která není řádně zajištěna, v horní části nákladu se jeden z kmenů kýve a hrozí, že spadne na dálnici,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová. Po odstavení soupravy bylo na první pohled zřejmé, že kamion je přetížený, řidič ale odmítl kontrolní vážení. Navíc se ukázalo, že vozidlo jezdí po silnicích bez vložené identifikační karty řidiče. Šofér dostal na místě stotisícovou pokutu a zákaz jízdy do doby přeložení soupravy. Dopravní společnost vyfásla dvacetitisícovou kauci a svoje jednání bude muset vysvětlit před správním orgánem.

Pokud vás štve, že spousta našich cest vypadá jako tankodromy a denně se setkáváte s výmoly a vyjetými kolejemi, vysvětlení je nasnadě. Loni kontrolovali policisté v regionu 686 kamionů, z toho 408 překročilo hmotnostní limity. Podle mluvčí Zajícové se policie kontrolám nákladních automobilů věnuje neustále a snaží se nepoctivé přepravce odhalovat a postihovat.

Další články