Zde může být vaše reklama.

Alkohol ani drogy za volant nepatří

Alkohol ani drogy za volant nepatří

foto: Pixabay

02. 01. 2020 - 09:00

V pondělí 30. prosince, krátce před jedenáctou dopoledne, kontrolovali policisté v Olomouci, části Povel, osobní motorové vozidlo Ford Focus. U osmadvacetiletého řidiče provedli také orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost cannabinoidů.

"Řidič s výsledky testu souhlasil a po poučení se odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici," řekla k případu mluvčí policie Irena Urbánková.

Policisté navíc zjistili, že muž není držitelem řidičského oprávnění skupiny „B“. Další jízdu mu zakázali. Nyní je tak podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dle zákona o provozu na pozemních komunikacích.

Ze stejného přestupkového jednání je podezřelý také třiadvacetiletý řidič osobního vozidla Ford Mondeo, kterého kontrolovali policisté v pondělí 30. 12. 2019, kolem třiadvacáté hodiny v Olomouci, části Lazce. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku a naměřili mu téměř 0,7 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou lehce přes 0,7 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali.

Téhož dne, krátce po třiadvacáté hodině, pak kontrolovali policisté v Uničově osobní motorové vozidlo Škoda Fabia. U dvacetiletého řidiče provedli také orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost amfetaminu a cannabinoidu.

"Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Nyní je tak podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, nicméně o přesné právní kvalifikaci bude rozhodnuto na základě výsledků laboratorního zkoumání odebraného biologického materiálu," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Další články