Zde může být vaše reklama.

Ambulance aktivního zdraví chystá další díl, o zdravém spánku

Ambulance aktivního zdraví chystá další díl, o zdravém spánku

foto: Archiv FNOL

12. 04. 2021 - 13:47

Poté, co v březnu vyšel pilotní díl Ambulance aktivního zdraví, který se věnoval půstu a jeho vlivům na zdravotní stav a kondici, si Fakultní nemocnice Olomouc připravila druhou část. Ředitel nemocnice Roman Havlík se tentokrát spolu se svými hosty zaměří na téma zdravého spánku. Premiéra pětačtyřicet minut dlouhého dílu bude k vidění ve středu 14. dubna od 17 hodin na webu ambulanceAZ.fnol.cz, kde bude také záznam, a současně na YouTube kanálu a facebookové stránce FN Olomouc.

„Nerušený spánek vnímá řada lidí jako samozřejmost do doby, než o něj přijde. Každopádně jeho kvalita je velkým tématem současnosti a právě spánek a plnohodnotný odpočinek patří k základním kamenům našeho zdraví a aktivní péče o ně,“ zdůrazňuje Roman Havlík.

Hosty druhého dílu budou primář Kliniky plicních nemocí a tuberkulózy FN Olomouc Milan Sova, který působí jako vedoucí lékař spánkové laboratoře kliniky a předseda České aliance proti chronickým respiračním onemocněním, a také lékař Kliniky psychiatrie olomoucké fakultní nemocnice a specialista na problematiku kvality spánku Jakub Vaněk.

Cílem projektu Ambulance AZ je připomenout veřejnosti téma aktivního zdraví a zodpovědného přístupu každého z nás k vlastní tělesné i duševní kondici. V rámci druhého dílu budou pozvaní odborníci opět odpovídat na dotazy, které mohou zájemci již před vysíláním klást prostřednictvím webových stránek ambulanceAZ.fnol.cz. Na stejné internetové adrese také naleznou různé zajímavé odkazy a tipy na podporu aktivního zdraví i kontakty na specializované poradny ve Fakultní nemocnici Olomouc. Další díly věnující se například pohybu či lidské mysli přijdou na řadu ještě do letošních prázdnin. Záznamy debat zájemci mohou sledovat nejen jako video, ale k dispozici jsou také jako podcast ve streamovací službě Spotify. Pro sdílení zkušeností a případně konzultaci některých otázek s odborníky FN Olomouc založila také facebookovou skupinu.

Další články