Zde může být vaše reklama.

Klub si poradil sám Andrův stadion má novou LED obrazovku, město nic nestála

Andrův stadion má novou LED obrazovku, město nic nestála

foto: Petr Pelíšek

06. 08. 2022 - 11:20

Na Andrově stadionu bude od nového soutěžního ročníku sloužit nová velkoplošná obrazovka. Město, které je vlastníkem sportoviště, přitom nestála ani korunu. O obnovu zařízení se postaral SK Sigma Olomouc z vlastních zdrojů. Výměna byla nutná, stávající už po jedenácti letech začala pomalu ale jistě dosluhovat.

Fotbalová Sigma bude mít v nové sezoně dvě mužstva v profesionálních soutěžích, áčko ve FORTUNA:LIZE, béčko ve druhé lize. Aby klub mohl hrát v nejvyšší soutěži, potřebuje k tomu získat licenci. A tu bez „velkoprostorové“ výsledkové tabule nedostane. „Především je třeba vysvětlit, že se nejedná o novou LED obrazovku. Stará LED tabule byla poruchová, několikrát vypověděla činnost při utkáních, po posledním utkání zkolabovala úplně,“ řekl Michal Folta z tiskového odboru olomoucké radnice.

LED tabule je povinou součástí licencovaných stadiónů. Sigma tedy musela záležitost začít řešit. „Klub se proto obrátil na majitele stadionu, tedy na statutární město Olomouc, to sice zařadilo opravu LED obrazovky do seznamu investic v roce 2022, částka ale nakonec nenašla v letošním rozpočtu vykrytí,“ uvedl Folta.

Protože klub obrazovku potřebuje, jinak by mohl mít problémy při licenčním řízení, našel naštěstí náhradní řešení. „Je to tak. Museli jsme reagovat poměrně rychle. V podstatě jsme byli tento problém už připravení. Na sestavení nové tabule byly použity jednotlivé panely, o které byla snížena kapacita pro zobrazování reklam kolem plochy při utkáních,“ řekl Milan Zapletal, bezpečnostní a technický manažer SK Sigma Olomouc. S obnovou souvisí i doplnění ovládacích prvků a režie pro zobrazování reklam při utkáních jak na LED panelech, tak i na LED obrazovce. „Co se týká komfortu po diváky, určitě bude zobrazování probíhat ve vyšší kvalitě, nadto už nebude docházet k výpadkům během zápasu, grafiku a video bude možno využívat bez omezení,“ podotkl Zapletal

Další články