Zde může být vaše reklama.

Olomouc plná květin Arionova kašna pod záplavou květů

Arionova kašna pod záplavou květů

foto: Michal Folta - olomouc.eu

05. 08. 2020 - 20:00

Další pokračování má letošní speciální květinová výzdoba Horního náměstí. V průběhu středy začalo nové květinové aranžmá vyrůstat přímo z hladiny Arionovy kašny a už před šestnáctou hodinou bylo vše hotovo. Květiny budou tuto část náměstí krášlit až do konce prázdnin.

Hortenzie, různé druhy aster, nevěstin závoj, mečíky a další rostliny vytváří půvabnou květinovou sestavu, jejíž převládající modrá a bílá barva koresponduje se samotnou Arionovou kašnou. „Květinová výzdoba umělecky ztvárněnou kašnu krásně doplňuje a rozkvetlá kašna sklízela úspěch už v loňském roce. Letos je koncepce trochu jiná, ovšem neméně atraktivní, navíc se ještě bude měnit,“ vysvětluje náměstkyně primátora Markéta Záleská. Dodala, že květiny jsou nejen prvoplánovou výzdobou města, ale současně i pozvánkou na letní etapu výstavy Flora Olomouc. „Obecně ale mají hlavně přinést lidem radost a přispět k pověsti Olomouce jako města květin,“ říká náměstkyně Záleská.

Kromě květin v Arionově kašně, kvetoucích pyramid u vchodů do městských paláců a květinové výzdoby základny Sloupu Nejsvětější Trojice se do centra města chystá ještě jeden velmi výrazný floristický prvek, který má ovšem být překvapením.

Další články