Zde může být vaše reklama.

Oslavy baroka jsou tu Arionova kašna rozkvetla. Chystá se na barokní večery

Arionova kašna rozkvetla. Chystá se na barokní večery

foto: MmOl

09. 07. 2019 - 06:00

Slavnostním večerem se centrum města v pátek 12. července ponoří do oslav jménem Barok Olomouc. Nový festival, který souvisí s tradičními červencovými Olomouckými barokními slavnostmi v konviktu, přenese jedinečnou atmosféru poslední univerzální umělecké epochy i na Horní náměstí. Dnes se už na tento svátek patřičně připravila i Arionova kašna.

Floristky z Výstaviště Flora Olomouc od rána zdobily tuto novodobou součást komplexu olomouckých kašen květinami. Ty zde zůstanou do konce týdne, primárně jsou ovšem určeny jako dekorace právě pro první z barokních večerů, který se odehraje v pátek 12. července. Festival Barok Olomouc v tento den nabídne loutkové divadlo, dvě hudební vystoupení, šermířské představení a na závěr i speciální ohnivo-světelnou show. Více o programu najdete na webu: http://baroko.olomouc.eu/barokolomouc/

Festival pokračuje dalšími dvěma večery 26. a 27. července. Pro tyto termíny už mají odbornice z Flory Olomouc připravený druhý půvabný a pestrý projekt – zatímco u Arionovy kašny bude tou dobou stát pódium, květiny se přesunou blíže k e sloupu Nejsvětější Trojice. Návštěvníci se mohou těšit na květinové stěny, vhodné i k pořízení originálních fotografií.

Další články