Zde může být vaše reklama.

Baňu v maringotce na Gebech vystřídá plovoucí sauna

Baňu v maringotce na Gebech vystřídá plovoucí sauna

foto: Lukáš Blokša

12. 05. 2021 - 19:53

Od roku 2019 fungovala na olomouckých Poděbradech baňa v maringotce. Tomu je teď konec. Provozovatel tamní restaurace nabízí maringotku k prodeji. Konec saunování na Gebech to ale neznamená, Jíří Holub chce vybudovat nový prostor, plovoucí na vodě.

„Baňu jsme měli v provozu od roku 2019 formou maringotky a teď plánujeme na novou sezónu postavit ji na vodu, což znamená, že bychom ji chtěli mít na vodě,“ uvedl Holub.

O tom, že provozovatelé Poděbrad chystají saunu na vodě, se zatím příliš neví, baňa v maringotce si však během dvou let provozu získala své podporovatele. „Zatím jsme ve fázi, kdy na celém konceptu pracujeme, nicméně co jsme měli saunu v podobě maringotky, mělo to své kouzlo. A my v tom chceme pokračovat, chceme zachovat tu službu a spustit saunu na vodě,“ prozradil Holub.

Restaurace na Poděbradech před rokem vyhořela

Se smělými plány se tak prezentují provozovatelé restaurace na Poděbradech, kterou loni, 3. května, postihl velký požár. Závada byla na elektroinstalaci. Škoda byla odhadována na více než 300 tisíc korun. Solidaritu tehdy projevili i návštěvníci, kterým tým z Poděbrad děkoval na sítích, na opravy totiž byl zřízen transparentní účet.

"Děkujeme za obrovskou podporu, kterou jste nám ukázali buď osobně, nebo tady na Facebooku. Velký dík patří taky všem, kdo dneska tu spoušť uklízeli. Zase se ukázalo, že Poděbrady jsou víc než jen práce nebo brigáda. Jsme rodina. Moc si toho vážíme. A o to víc teď budeme makat na tom, abychom mohli co nejdřív zase otevřít. K tomu nám můžete pomoct i vy. Po přečtení všech vašich komentářů jsme se rozhodli založit transparentní účet. Veškeré finance budou použity na opravy škod po požáru," psali tehdy na svém facebooku. A teď pro své fanoušky a další návštěvníky připravují další nové zážitky.

Nové posezení, venkovní bar, dětské hřiště i skalka u pláže
Provozovatelé restaurace na Poděbradech tak od loňského požáru pracují na tom, aby celý prostor, ne jen vnitřní restauraci, ale také její okolí, zvelebili.

„Prostory jsme zrekonstruovali a dali do stavu schopného provozu. Vytvořili jsme úplně nové posezení na zastřešené terase, máme nově v provozu venkovní bar, ten by měl ulevit hlavnímu baru a chceme zde dělat různé míchané drinky a jiné speciálky,“ řekl Holub.

„Chceme lidem nově nabídnout také možnost sezení u jídla, která tady byla značně omezená,“ doplnil Holub.

Poté, co loni začali, v letošním roce dokončují také novou skalku, která byla od terasy směrem k vodě. Jsou v ní nové rostlinky a teráska s lehátky. Zároveň by se rekonstrukce a modernizace mělo dočkat dětské hřiště.

Další články