Zde může být vaše reklama.

Blokový úklid ještě neskončil, auta v ulicích přesto stojí

Blokový úklid ještě neskončil, auta v ulicích přesto stojí

04. 06. 2019 - 09:00

Dalo by se říct, že nechat stát auto v místě, kde má probíhat blokové čištění, je nepříjemnost hned pro tři strany. Pro ty, kteří mají ulici za úkol vyčistit i pro policisty, kteří řeší zbytečnost v podobě pokut za parkování tam, kde se to nesmí. A v konečném důsledku také pro ty, kteří musí pokutu zaplatit, tedy majitele zaparkovaných aut.

"Více než 150 vozidel zaparkovaných v místě, kde mělo probíhat blokové čištění, řešili od začátku těchto prací strážníci Městské policie Olomouc. Jen během měsíce května se pracovníci Technických služeb města Olomouce na operační středisko obrátili ve více než stovce případů," uvedl k problematice mluvčí strážníků Petr Čunderle.

Je až s podivem, jak snadno dokáží řidiči takto zaparkovaných aut nerespektovat dopravní značení, které na blokové čištění upozorňuje. Navíc, když je to ve všech částech Olomouce s opravdu dostatečným časovým předstihem.

"Upozorňujeme tímto řidiče, aby svá vozidla v termínu blokového čištění přeparkovali a předešli tak zbytečným komplikacím," doplňuje Čunderle.

Další články