Zde může být vaše reklama.

Bude v Olomouci multifunkční hala? Rada města připravuje analýzu

Bude v Olomouci multifunkční hala? Rada města připravuje analýzu

foto: Redstone

18. 01. 2023 - 13:49

V září loňského roku pověřilo zastupitelstvo Olomouce městskou radu, aby připravila podklady umožňujících porovnat nabídku společnosti Nová Velkomoravská, a.s. na výstavbu arény s dalšími možnými variantami postupu.

Nyní proto odbory magistrátu ve spolupráci s externí poradenskou firmou připravují srovnávací analýzu, která bude porovnávat tři varianty: 1. Postupnou rekonstrukci stávajícího zimního stadionu a výstavbu nové malé haly (investorem by bylo město), 2. výstavbu projektu Multifunkční haly na Velkomoravské (investorem by byla Nová Velkomoravská, a.s.), vznikly by dvě ledové plochy na ul. Velkomoravská a případně třetí ledová plocha na ul. Hynaisova vedle stávající „plecharény“. Třetí variantou je výstavba nové haly  „na zelené louce“ se dvěma ledovými plochami (investorem by bylo opět město Olomouc). 

Výsledkem analýzy bude srovnání finanční nákladovosti investice a provozní fáze v délce 30 let všech těchto tří variant prostřednictvím analýzy efektivnosti nákladů, srovnání výhod a nevýhod jednotlivých variant a závěrečné vyhodnocení.  

„Vše chceme mít připraveno ideálně tak, aby Rada města a Zastupitelstvo mohli o budoucnosti hokejové arény a  ledových ploch v Olomouci kvalifikovaně rozhodnout v půlce roku,“ komentoval postup Miloš Tichý, náměstek olomouckého primátora pro investice. 

 

Další články