Zde může být vaše reklama.

Část ulice Za Nemocnicí v areálu fakultky bude 4 měsíce uzavřená

Část ulice Za Nemocnicí v areálu fakultky bude 4 měsíce uzavřená

foto: FB FNOL

13. 01. 2022 - 10:28

V západní části areálu Fakultní nemocnice Olomouc v pondělí 17. ledna odstartuje dopravní omezení. Připravit se na něj musí pacienti, zaměstnanci i návštěvníci nemocnice. Kvůli stavební akci Přeložky inženýrských sítí dojde k zaslepení frekventované ulice Za Nemocnicí, kde budou stavaři hloubit rozsáhlý výkop pro budoucí podzemní kanál. Právě souvisejí s budoucí výstavbou centrálního pavilonu B (nový Franz Josef).

Uzavírka potrvá čtyři měsíce a týká se území mezi Klinikou psychiatrie (budova U), Porodnicko-gynekologickou klinikou (budova C), skladem všeobecného materiálu (Wn) a navštěvovaného bufetu pod porodnicí.

„Bohužel jsme nuceni omezit jak automobilovou, tak pěší dopravu, čili celou ulici i s chodníkem kompletně zaslepit. Všem návštěvníkům i zaměstnancům nemocnice se za komplikace omlouváme, jsou však skutečně nezbytné. Přístupy na přilehlá pracoviště budou zachovány z jiných stran, které budou na místě vyznačeny. Klinika psychiatrie bude přístupná pouze pro pěší, k Porodnicko-gynekologické klinice bude zachován přístup spodní cestou od budovy B či pěšky přes monoblok A,“ uvedl vedoucí Oddělení realizace investic FN Olomouc Otakar Spáčil.

Během uzavírky v ulici Za Nemocnicí budou probíhat také práce na parkovišti P1, ty ale podle vedení nemocnice nebudou mít na dopravu v areálu vliv.

Všechny práce, které v následujících měsících budou probíhat, předchází demolici nejstaršího objektu v areálu FN Olomouc, budovy známé jako Franz Josef, a následnému vybudování moderního velkopavilonu B na témže místě.

Další články