Zde může být vaše reklama.

Centrum Olomouce vyzdobily květiny

Centrum Olomouce vyzdobily květiny

foto: Olomouc.eu

17. 06. 2021 - 11:29

Květinová výzdoba, která se dotkla také Sloupu Nejsvětější Trojice v loňském roce vyvolala mezi Olomoučany celou řadu reakcí. Od povzdechů, až po úžas. Květiny se na Horním náměstí objevily také letos, ze sloupu se ale přesunuly mezi něj a Arionovu kašnu.

Kruhový tvar záhonů není náhodný. Zahradníci z Výstaviště Flora je osadili letničkami, trvalkami a travinami.

„Tvar záhonů má svůj význam. Symbolicky odkazují na Sloup Nejsvětější Trojice a její kruhový půdorys,“ uvedla náměstkyně pro cestovní ruch, kulturu a sport Markéta Záleská.

Stejně jako v minulých letech doplní výzdobu květinové pyramidy.

Úplnou novinkou letošní sezóny bude Green point, koutek ze zadní strany radnice pod slunečními hodinami, který bude sloužit k prezentaci akcí Výstaviště Flora i odboru cestovního ruchu, kultury a sportu Magistrátu města Olomouce a kde si mohou lidé odpočinout na lavičkách v příjemné atmosféře floristických instalací.

„Nádoby osázené květinami do tématu celkové výzdoby náměstí jsme se rozhodli umístit za radnici pod sluneční hodiny, protože je to místo, které je chráněné od odpoledního slunce a může tak v letních dnech lidem poskytnout příjemný chládek v hezkém prostředí. Zároveň se nám takto naskytl prostor, kde můžeme prezentovat zajímavé akce konané v letní sezóně,“ prozradila náměstkyně Markéta Záleská.

Po loňské premiéře se květinová výzdoba objeví také na Arionově kašně.

Další články