Zde může být vaše reklama.

Tramvaj na Nové Sady Chystá se demolice domu blokujícího novou trať

Chystá se demolice domu blokujícího novou trať
Vizualizace po realizaci stavby

foto: Stavoprojekt Olomouc a.s.

13. 02. 2020 - 09:13

Město Olomouc před časem vykoupilo dům, který stojí v cestě stavbě nové tramvajové trati. Ten je už vyklizený a čeká na demolici. Magistrát vybírá firmu, která demolici provede.

Autoškola, která v domě roky sídlila, se již přestěhovala do ulice Za Zlatou koulí, takže je dům zcela vyklizený a čeká na demolici. Město ho odkoupilo v roce 2016 za skoro dvojnásobnou cenu, než jakou určil znalec. 

„V současné době kontrolujeme nabídky a vyhodnocujeme jednotlivé uchazeče. Až bude schválen vybraný zhotovitel, projednáme s ním přesný harmonogram prací,“ okomentovala pro idnes výběr demoliční firmy mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.

Jednu část domu město vlastnilo už dlouho, v té sídlila právě autoškola. Druhá patřila rodině, která v domě bydlela víc než šedesát let. S ní město o odkupu vyjednávalo několik let a neshody panovaly hlavně okolo kupní ceny. Znalec ji určil na tři miliony, ale nakonec Magistrát musel souhlasit s částkou pět milionů.

Ačkoli ke konci loňského roku nebylo vůbec jisté, že ke stavbě nového úseku trati vůbec dojde. Protože nebylo jasné, zda na tak náročnou investici bude v rozpočtu města dostatek financí. V tuto chvíli se předpokládá, že stavba bude zahájena v první polovině letošního roku.

Tramvajová trať se prodlouží o 1 300 metrů a bude mít tři zastávky. Předpokládané náklady na stavbu jsou 470 milionů korun a stavba by měla trvat necelé dva roky.

Další články