Zde může být vaše reklama.

Chystáte se o víkendu do zoo? Podívejte se, jak vypadal minulý

Chystáte se o víkendu do zoo? Podívejte se, jak vypadal minulý

foto: Čtenáři Večerníku

22. 04. 2021 - 10:00

Olomoucká zoo je od 12. dubna opět otevřená návštěvníkům. Sice jen z dvaceti procenty kapacity a bez vnitřních expozic, ale s občerstvením i Lanáčkem a vláčkem.

Po uplynulém víkendu jsme požádali čtenáře Hanáckého Večerníku, aby se s námi podělili o fotografie z víkendové návštěvy zoologické zahrady na Svatém Kopečku.
 
A teď vám jejich foto vzpomínky přinášíme na jednom místě. Pokud se chystáte na výlet do zoo o tomto víkendu, alespoň se můžete podívat, co vás bude čekat.
 
A jako přídavek si můžete poslechnout vytí vlků z loni otevřeného vlčího safari.
 
 
Co musíte v zoo dodržovat?
 
Otevřené zoologické zahrady musí dodržovat přísná hygienická opatření. Návštěvníci musí mezi sebou udržovat rozestupy dva metry, pravidelně si dezinfikovat ruce a nosit respirátor. Ve venkovním areálu je pro účel hygieny umístěno 22 stojanů s dezinfekcí.

Zoo zároveň doporučuje návštěvníkům, pokud se chtějí vyhnout frontám, aby o víkendu směřovali svůj příchod buď do časně dopoledních, nebo až odpoledních hodin. 

Vstupenka se dá zakoupit online i klasicky na pokladně, provozovny gastra jsou otevřené, řídí se vydanými nařízeními Ministerstva zdravotnictví pro provozovny gastra v obecné rovině. Žádné speciální nařízení pro zoo vydáno nebylo. 

Další články