Zde může být vaše reklama.

Další soudní líčení v kauze převodu více než 400 nájemních bytů

Další soudní líčení v kauze převodu více než 400 nájemních bytů

foto: Lukáš Blokša

28. 07. 2020 - 17:34

Další soudní líčení v aktuální olomoucké kauze převodu více než 400 nájemních bytů v lokalitě Topolová a dalších proběhne ve středu 16.9.2020 v 9:00 hod. v budově Okresního soudu v Olomouci na tř.Svobody 16.

Strana žalovaná, tedy Statutární město Olomouc a Družstvo Olomouc, Jižní jsou dle námi již dříve uvedených informací v soudním sporu s jedním z nájemců ve věci určení platnosti smluv podepsaných před dvaceti lety. Dle těchto smluv nyní nájemci očekávají převedení bytů do osobního vlastnictví, když na počátku smluvního vztahu uhradili dohodnutou zálohu a dvacet let řádně spláceli, jak smlouva stanovila.

Vývoj celého projektu byl již od počátku problematický. Na stavbách se postupně začaly objevovat závažné konstrukční závady, na jejichž odstranění bylo nutno vynaložit již kolem 60mil. Kč, realizační firmy, které byly současně podílníky sdružení (tedy zadavatele stavby), postupně zkrachovaly a město muselo vynaložit mnoho úsilí, aby celý příběh nedopadl podobně, jako nechvalně známý H-Systém.

V této věci jsme nedávno přinesli rozsáhlý rozhovor s právním zástupcem žalované strany Mgr. Ing. Petrem Konečným, který si můžete přečíst zde >> , nebo v aktuálním tištěném vydání Hanáckého Večerníku, který je k dostání běžně v trafikách a na benzinových stanicích, u našich kamelotů a na řadě dalších distribučních míst.

Další články