Zde může být vaše reklama.

Stovky lidí na náměstí Demonstrace proti Babišovi: Lidé si podávali ruce

Demonstrace proti Babišovi: Lidé si podávali ruce

11. 06. 2019 - 19:43

Další z řady protestů proti Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové přilákal na olomoucké Horní náměstí stovky lidí. Demonstrace se konaly i v jiných městech v Olomouckém kraji.

Odhady hovoří o tom, že olomoucké demonstrace se zúčastnilo okolo 1500 lidí. "Předseda vlády nadále dělá, že nás neslyší. Dělá také, že nerozumí závěrům auditu Evropské komise, která jasně konstatuje jeho střet zájmů a chce vrátit téměř půl miliardy protiprávně vyplacených dotací pro Agrofert. Předseda vlády také předstírá, že vůbec nerozumí tomu, proč by měl nejvyšší státní zástupce splnit svoji povinnost, auditní zprávu si přečíst a posoudit, jestli nezakládá důvody k zahájení dalších trestních stíhání konkrétních osob. Babiš si asi myslí, že by se ho měl Nejvyšší státní zástupce nejdřív zeptat, jestli má tu zprávu vůbec číst a jak ji má číst," uvedli organizátoři.

OLomoucká demonstrace byla zakončena o půl osmé zpěvem státní hymny a výzvou Vladislava Raclavského, aby si všichni účastníci podali ruce. Lidé se pak začali spontánně objímat. "Sám jsem taky signatářem Milionu chvilek a úzce s nimi spolupracuji. Komunitu buduji proto, že stabilizace demokracie u nás bude běh na dlouhou trať a je potřeba se dávat dohromady, držet spolu a předávat si účinně informace. Ne každý musí vždy souhlasit se vším, co někdo z komunity řekne, navrhne, nebo udělá. Pokud se ale spojíme vždy na důležitých tématech, můžeme dokázat mnohem víc. V jednotě je síla," uvedl Raclavský.

Další články