Zde může být vaše reklama.

Díky své pohotovosti žena nepřišla o statisíce korun

Díky své pohotovosti žena nepřišla o statisíce korun

foto: Pixabay

10. 05. 2021 - 12:00

Jen rychlá reakce ženy ji uchránila před ztrátou dvou set tisíc korun. Na sedmačtyřicetiletou ženu z Uničovska se v pátek 7. května obrátil muž, který se vydával za pracovníka její banky. Ten jí sdělil, že mělo dojít k napadení jejího účtu a pro ochranu svých peněz má 200 tisíc korun přeposlat na jím uvedený účet. To žena udělala, ale ještě téhož dne se obrátila na svou banku, kde žádný problém nebyl, proto platby ještě stihla zablokovat a o nic tak nepřišla.

"Muž ženu dále nabádal, aby ze spořicího účtu převedla na svůj běžný účet další finance, a ty poté poukázala na jiný účet. Žena projevila o své peníze obavy a další již nepřeposlala. Muž jí také sdělil, že bude kontaktována policistou, který si s ní domluví schůzku a zaeviduje napadení účtu. Po chvíli přijala telefonát od údajného policisty, se kterým se měla žena sejít o tři dny později na služebně v Olomouci. Ještě téhož dne se žena obrátila na svoji banku, u které zjistila, že se stala obětí podvodníka. Okamžitá blokace dvou transakcí zachránila ženě dvě stě tisíc korun, které banka vrátila zpět na její účet. Po zhruba dvou hodinách ženě opět volal údajný pracovník banky, který měl obavy, zdali žena správně provedla bankovní převody. Uvedl, že na určený účet peníze stále nedošly. Když mu podvedená žena řekla, že platby stornovala, muž beze slova hovor ukončil," popsala případ mluvčí policie Petra Vaňharová.

Policisté začali po muži kvůli podezření z podvodu pátrat, pokud se jim ho podaří dopadnout a bude odsouzen, může jít sedět až na pět let do vězení, případně dostat peněžitý trest.

Další články