Zde může být vaše reklama.

Do Olomouce dorazily respirátory, které si město zařídilo samo

Do Olomouce dorazily respirátory, které si město zařídilo samo

foto: MmOl

31. 03. 2020 - 10:32

S respirátory i rouškami je i několik týdnů po vypuknutí pandemie koronaviru potíž. Z vládních dodávek chodí do měst jen malé množství. Radní z Olomouce tak šli vlastní cestou a zajistili alespoň respirátory FFP2, které včera dorazily do Olomouce.

„Hned v prvních dnech stavu nouze jsme situaci vyhodnotili tak, že si musíme pomoci především sami,“ vysvětlil na webu města náměstek primátora Martin Major, který je za ochranu obyvatel odpovědný. Celkem se jedná o 50 tisíc respirátorů KN95, kompletně budou v Olomouci do středy.
 
Respirátory, které včera dorazily, využije magistrát a pracovníci příspěvkových organizací a akciových společností města. Dostane se tedy na technické služby, dopravní podnik i městskou policii.
 
„Předpokládáme, že v první vlně jich využijeme dobrou polovinu, Asi pětadvacet tisíc kusů nám bude stačit na měsíc provozu, zbývající kapacity může zatím nabídnout okolním obcím případně subjektům, které zajišťují chod města – počínaje lékaři, až po sociální pracovníky,“ řekl primátor Miroslav Žbánek.
 
Na cestě už je další zásilka, ve které má přijít dalších sto tisíc kusů respirátorů.

Další články