Zde může být vaše reklama.

Dobrovolníci na Olomoucku uklízeli rybářské lokality

Dobrovolníci na Olomoucku uklízeli rybářské lokality

foto: Archiv redakce

23. 02. 2020 - 20:00

Vodní plochy roztály. Počasí začíná milovníkům krásně strávených chvil u břehů našich vod přát a začátek sezóny je pro mnoho rybářů za dveřmi. Bohužel pro některé rybáře není tento krásný sport jen zálibou, ale i příležitostí udělat kolem sebe i hezký ,,svinčík“. Nezabrání tomu ani skutečnost, že takové počínání je proti rybářskému řádu a hříšníkům hrozí i ztráta povolenky. 

Naštěstí se najdou i tací, kterým jejich okolí není lhostejné a rozhodli se proto i něco udělat. Příkladem šli v sobotu 22. února Karel Kubeš a Alena Navrátilová z místní organizace ve Šternberku. Nejsou sice členem místní rybářské organizace, ale okolí vodních ploch Onderkova, Nemilanská a tok řeky Moravy patří mezi jejich oblíbené revíry. Rozhodli se proto udělat ušlechtilý krok a zorganizovat za pomoci svých přátel dobrovolný úklid, aby rybářská místa a jejich okolí byla taková, jak si příroda a slušní rybáři zaslouží. Sběru se účastnila dokonce i rybářka Renáta Holcová z Plzně. 

Sešli se okolo deváté hodiny a za téměř pět hodin sesbírali na dvě desítky pytlů. ,,Sbírali jsme především obaly od červů, plastové láhve, plechovky od nápojů nebo kukuřice, která je tradiční nástrahou pro lov kaprovitých ryb.“ dodal na závěr jeden z účastníků sběru David Vančík, člen Českého rybářského svazu, místní organizace Olomouc, která zajistila odvoz sesbíraného odpadu.   

Další články