Zde může být vaše reklama.

Dopravní podnik mění jízdní řády linek X, 3 a 5

Dopravní podnik mění jízdní řády linek X, 3 a 5

foto: Lukáš Blokša

19. 01. 2022 - 11:01

Kvůli personálním potížím se zajišťováním provozu tramvajové a autobusové dopravy musí Dopravní podnik města Olomouce sáhnout k úpravám jízdních řádů. Ty se od pondělí 24. ledna 2022 dotknou tramvajových linek číslo 3 a 5 v pracovních dnech a náhradní autobusové linky X v pracovních dnech i během víkendu.

O změnách informovala mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Anna Sýkorová. Změny jsou následující:

Linka č. 3 - v pracovních dnech dochází ke změně intervalu z 15 minut na 30 minut. Ve dnech pracovního klidu zůstává jízdní řád beze změn.

Linka č. 5 - v pracovních dnech je linka vedena ve stávajícím intervalu 30 minut a to v době od 4.30 do 23.00 hodin. Ve dnech pracovního klidu se jízdní řád nemění.

Linka X - v pracovních dnech dochází ke změně intervalu v ranní přepravní špičce z 5 minut na 6 minut, v dopoledního hodinách ze 7,5 minuty na 10 minut, v odpoledních hodinách zůstává interval beze změny 7,5 minuty, ve večerních hodinách taktéž beze změny 15 minut. Ve dnech pracovního klidu se interval mění z 10 minut na 15 minut, ve večerních hodinách zůstává beze změny 15 minut.

Jízdní řády u všech dalších tramvajových a autobusových linek zatím zůstávají beze změny. Cestující se o změnách dozví na všech zastávkových označnících i na stránkách Dopravního podniku města Olomouce.

Další články