Zde může být vaše reklama.

MHD za novou cenu Dopravní podnik od 1. dubna mění ceny jízdenek

Dopravní podnik od 1. dubna mění ceny jízdenek

foto: Archiv redakce

25. 03. 2020 - 12:00

V rámci opatření, která se týkají koronaviru, by neměla zapadnout informace o tom, že k 1. dubnu vejde v platnost delší dobu plánovaná změna v cenách jízdného, které nabízí Dopravní podnik města Olomouce. Jednorázové jízdné zdraží, celoroční jízdenka zlevní, ceny jednodenním týdenní, měsíční, čtvrtletní a desetiměsíční jízdenky zůstávají stejné.

Od 1. dubna budou cestující v rámci zóny 71 v Olomouci cestovat jinak. Rada města v minulosti schválila úpravu cen jízdného, která tímto datem vejde v platnost. Jednorázová jízdenka tak v Olomouci zdraží poprvé po devíti letech. Ze současných 14 korun se zvedne na 18. Cena SMS jízdenky v tomto případě zůstane stejná. Za celoroční jízdenku dokonce zaplatíte méně. Dnes stojí 3200 korun, od 1. dubna za ni dáte 2950 korun.

Jízdenky u řidiče, které se ale v současné době u řidiče z důvodů opatření proti šíření koronaviru neprodávají, vyjdou od prvního dubna nově na 30 a 15 korun.

Časové jízdenky s platnostní jeden den, jeden měsíc, čtvrt roku a deset měsíců budou stát stále stejně. Nemění se ani rozsah poskytovaných slev na jízdném.

Máte doma jednorázovou jízdenku s končící platností? Můžete ji vyměnit

Pokud máte doma zásobu jízdenek se starou cenou, která od prvního dubna nebude platit, můžete ji vyměnit. A to od 1. dubna do 30. června. Vyměnit jízdenky půjde na prodejnách dopravního podniku. Dá se koupit buď jízdenky nové za doplacení rozdílu, nebo si nechat vyplatit hotovost.

Nové jízdenky se dají koupit už od 20. března na hlavní pokladně DPMO. V automatech budou nové jízdenky v prodeji od 1. dubna.

Další články