Zde může být vaše reklama.

Chce pěstitel skutečně zavraždit nejvyššího státního zástupce? Dušan Dvořák vyhlásil sto dní do vraždy Zemana

Dušan Dvořák vyhlásil sto dní do vraždy Zemana

11. 04. 2019 - 06:15

U konopného aktivisty Dušana Dvořáka si už lidé zvykli na ledacos. Aby se na sebe upozornil, neváhá se roztodivně oblékat a žalovat doslova všechny kolem. Nyní je to ale vážné: v zimě vyhlásil, že zahajuje stodenní lhůtu do smrti nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, a nyní je necelý měsíc od finále.

Na webové stránce dusandvorak.blogspot.com oznámil stodenní lhůtu do smrti Pavla Zemana, akci přesně nazval „Kronika sto dní předem ohlášené smrti nejvyššího prokurátora, sametového esesáka, strůjce a ochránce organizovaného zločinu JUDr. Pavla Zemana “. Prvního dne, který připadl na 27. ledna letošního roku, na internetu celou akci vysvětlil. „Je to na veřejnoprávních mediích, jestli zruší cenzuru o Osvětimi dneška s nalakovaným hamburgerem v papuli podvodně jednajících prelátů na nejvyšším státním zastupitelství a soudu a ve vedení veřejnoprávních médií a povolí přímý přenos v televizi a rozhlase, který propustí politické vězně odsouzené na základě lži, že konopí je prekurzor, jako Tomáš Houfek, vězeň svědomí (8 let) a řada dalších… Na pálení čarodějnic už na svém místě JUDr. Pavel Zeman za podporu zločinů nebude,“ uvedl nesouvisle Dvořák.

Myslí to vážně? Není to vyloučeno
Vehemence, s níž se Dušan Dvořák domáhá veřejné pozornosti, staví celou jeho dlouhou kauzu (a její vývoj v posledních hruba desíti letech) do zvláštního světla. Jednak je to zjevná okrajovost celého tématu, přímo proti tomu však stojí jeho osobní urputnost, vyžívající se v patosu jeho interpretací, jímž si vkládá do úst vcelku tragikomicky ne-li boj za samotnou ústavnost. Protože ale policie aké loni sklidila jeho konopnou ospělovskou zahrádku a reálně hrozí, že podmínečně odsouzený Dvořák půjde sedět, ledá zřejmě způsob, jak na sebe upozornit ještě víc. Veřejně ohlášená lhůta sta dní do smrti nejvyššího prokurátora Pavla Zemana je ovšem jiné kafe - zcela jednoznačně se jedná o střet s paragrafem 353 trestního zákoníku Nebezpečné vyhrožování. „Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti,“ říká se v zákoně.

Soudce Ústavního soudu Dvořák napadá opakovaně, smrtí vyhrožoval už jednou
Pokud se redakci podařilo dohledat všechno, co skutečně existuje, podal Dvořák k Ústavnímu soudu už patnáct ústavních stížností ve věci konopí, současně je jich však aktivních hned několik. Přestože mu byly v minulosti všechny odmítnuty, podává další a další, přičemž své soudce na svých nesčetných blozícvh trvale uráží těmi nejhrubějšími výrazy. Na některé ze soudců už stihl podat i návrhy na zbavení svéprávnosti, hrozba zabití Pavla Zemana tak v tomto kontextu není prvním výkřikem do tmy. Smrtí přitom nevyhrožuje poprvé - do sporu se zákonem se v tomto smyslu dostal už v roce 2011, kdy vyhrožoval zabitím olomoucké poslankyni za Věci veřejné Dagmar Navrátilové a její kolegyni Karolíně Peake posílal výhružné textové zprávy. Důvodem výhrůžek přitom bylo, že se podle něj dostatečně nezasadily o legalizaci pěstování konopí. Podnět k trestnímu stíhání tehdy podaly obě poslankyně společně. „Jak byste ráda umřela? Taky jako ti, co zabíjíte svou lhostejností? Nebo vás mám nechat umlátit palicí? Mně už je všechno jedno a klidně vás zabiju, když vy za zabíjení berete peníze,“ napsal tehdy ve sms zprávách oběma ženám. Nyní se celá historie opakuje.

Vlastimil Blaťák

Další články