Zde může být vaše reklama.

Důvěřivý mladík na hlavním nádraží přišel o mobil i notebook

Důvěřivý mladík na hlavním nádraží přišel o mobil i notebook

foto: Archiv HV

02. 06. 2021 - 20:00

Na uničovské policisty se včera obrátil devětadvacetiletý mladík s tím, že ho dva muži okradli o mobilní telefon a notebook před Hlavním nádražím v Olomouci. Případ je zvláštní tím, že byl mladík natolik důvěřivý, že poté, co přišel od cizince o mobilní telefon, půjčil svůj notebook druhému cizinci, který také utekl.

"Podle svých slov se předchozí večer seznámil před Hlavním nádražím v Olomouci se dvěma muži. Po zhruba hodinové konverzaci jej měl jeden z mužů požádat o zapůjčení mobilního telefonu, aby si mohl zavolat. S důvěrou mu telefon předal a po chvíli už jen sledoval jak dotyčný i s mobilem utíká, neznámo kam. Druhý z mužů mu měl sdělit, ať nemá obavy, že mu pomůže dostat telefon zpět. Jako záminku uvedl půjčení notebooku, aby mu mohl v mapě ukázat bydliště známého," popsala případ mluvčí policie Petra Vaňharová.

Důvěřivý mladík s vidinou nalezení telefonu zapůjčil i svůj notebook, a poté už jen pozoroval, jak i s ním muž mizí v dáli. Způsobenou škodu si majitel předběžně vyčíslil na zhruba 23 000 korun.

"Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci," doplnila mluvčí.

Další články