Zde může být vaše reklama.

Expres v Olomouci projel nástupiště, musel couvat zpátky

Expres v Olomouci projel nástupiště, musel couvat zpátky

foto: Lukáš Blokša

18. 09. 2021 - 20:21

Cestující ve vlaku ze Žiliny, který mívá běžně příjezd ve čtvrt na šest, dnes kromě více než 30 minut zpoždění zažili i další dramatickou situaci. Strojvedoucí v Olomouci zapomněl zastavit u nástupiště, ještě než začal couvat zpět, začali někteří cestující údajně vystupovat přímo do kolejiště.

Událost potvrdil serveru zdopravy.cz mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. „Vlak měl postavenou vlakovou cestu. Projel tedy na návěst povolující jízdu a nedošlo k žádnému ohrožení bezpečnosti. Vlak měl údajně zastavit zrhuba 300 metrů za peronem. Pro výstup a nástup se pak vrátil k nástupišti,“ stojí v prohlášení Šťáhlavského pro web zabývající se vlaky.

Dnes večer se na uzavřené skupině Olomoučáci objevila informace o tom, že někteří cestující začali vystupovat do kolejiště, Večerníku se podařilo získat vyjádření jedné z cestujících, která sama ale mimo nástupiště nikoho vystupovat neviděla.

"Vlak houkal, než zastavil. Ve vagónu, kde jsem byla, chrčel rozhlas, takže nic nešlo slyšet. Průvodčí dorazil poměrně pozdě, až jak se začalo couvat. Já jsem osobně nikoho vystupovat neviděla," prozradila cestující Večerníku. Zároveň si přála zůstat v anonymitě.

Podle dostupných informací vlakový doprovod upozornil rozhlasem cestující, aby nevystupovali a před pohybem vlaku měl zajistit dveře proti otevření,“ dodal pro server zdopravy.cz Štáhlavský.

Další články