Zde může být vaše reklama.

FN Olomouc Fakultka může postavit novou hlavní budovu

Fakultka může postavit novou hlavní budovu

foto: FNOL

14. 08. 2020 - 06:01

Olomoucká fakultní nemocnice získala registraci od ministerstva zdravotnictví, která umožňuje stavbu nové hlavní budovy. Nový pavilon má být hotový do roku 2025 a bude stát na místě historické budovy, která je známá jako Franz Josef. Výstavba by měla přijít na dvě miliardy korun.

Díky získané registraci od ministerstva zdravotnictví může Fakultní nemocnice Olomouc postavit novou hlavní budovu B a přesune se m kliniky z nevyhovujících prostor. Díky tomu bude možné sestěhovat pod jednu střechu klíčové obory a vybudovat moderní porodnici s novorozeneckým oddělením. 

Kromě gynekologie by se sem měla přesunout také neurologie, neurochirurgie a ortopedie s traumatologií.

„Vznikne modernější pracoviště poskytující podstatně rychlejší a kvalitnější péči nemocným ze široké oblasti přesahující hranice regionu,“ řekl Deníku ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Díky získání registrace je možné zahájit přípravu stavby, jako jsou přeložky inženýrských sítí či přesuny zdravotnických technologií. „Nyní, po registraci akce, můžeme tyto práce zahájit. Hned v srpnu vypisujeme veřejnou zakázku na dodavatele projektového řešení přeložek inženýrských sítí a demolice. Demoliční práce mohou začít po definitivním vyklizení budovy,“ řekl Deníku mluvčí nemocnice Adam Fritscher.

Stěhování zdravotnických technologií by mělo začít v průběhu září a po něm dojde k demolici staré budovy Franz Josef, která má být dokončena v květnu 2022. „Stavba nového pavilonu B začne neprodleně po demolici, dokončení projektové dokumentace a výběru zhotovitele stavby. Předpokládáme, že stavební práce budou trvat zhruba tři roky,“ dodal mluvčí Fakultní nemocnice.

 

Další články