Zde může být vaše reklama.

Opatřerní - koronavirus Fakultka zakázala návštěvy a zřídila speciální čekárnu

Fakultka zakázala návštěvy a zřídila speciální čekárnu
Výzva FN Olomouc

foto: www.fnol.cz

06. 03. 2020 - 07:05

Fakultní nemocnice v Olomouci přistoupila k opatřením kvůli koronaviru. Zakázala návštěvy na všech odděleních a nemocné s podezřením na nákazu koronavirem důrazně vyzývá, aby zůstali doma a zavolali na linku 112. Zároveň nemocnice zřídila speciální čekárnu, pro tyto pacienty.

Na základě metodického pokynu Ministerstva zdravotnictví Fakultní nemocnice Olomouc vydala výzvu, aby pacienti, kteří si myslí, že by mohli být nakaženi koronavirem, aby zůstali doma a zavolali na linku 112.

"Příznaky počínajícího respiračního onemocnění (dýchací obtíže, kašel), horečka nad 38 stupňů, a zároveň pobyt v posledních 14 dnech před začátkem prvních příznaků v italských regionech Emilia-Romagna, Lombardie, Piemont a Veneto či v jiných oblastech s vysokým počtem onemocnění vyvolaných novým koronavirem, zejména Wu-chanu (Čína), Jižní Koreji a Iránu. Jestliže splňujete tyto podmínky, zůstaňte podle doporučení ministerstva zdravotnictví doma, omezte kontakt s ostatními lidmi a telefonicky kontaktujte telefonní linku 112. Operátor tísňové linky vám zprostředkuje kontakt s pracovníky místně příslušné krajské hygienické stanice, kteří vám sdělí další postup k zajištění vyšetření a prevence šíření nákazy," říká výzva FN Olomouc.

Zároveň nemocnice od dnešního dne zprovoznila speciální čekárnu pro pacienty s podezřením na nákazu koronavirem, která se nachází ve spojovací chodbě mezi Oddělením urgentního příjmu (budova A) a Oční klinikou (budova E1). 

Z preventivních důvodu nemocnice také plošně zakázala návštěvy na všech odděleních. 

Další články