Zde může být vaše reklama.

Fakultní nemocnice má dostatek personálu i díky dobrovolníkům

Fakultní nemocnice má dostatek personálu i díky dobrovolníkům

foto: Archiv

29. 03. 2020 - 09:00

Fakultní nemocnice v Olomouci (FNOL) má za sebou další náročný týden. Během něj na území nemocnice vzniklo venkovní odběrné místo a ve spolupráci s univerzitou se v laboratořích začaly testovat odebrané vzorky, aby se posoudilo, zda člověk má, či nemá koronavirus. Jediné, co v současné době nemocnici podle mluvčího Adama Fritschera trápí, je občasný nedostatek personálu, který se však daří krýt dobrovolníky.

"Laboratoře vyšetřující odběrové vzorky fungují v plné kapacitě, nedostatek personálu i díky výpomoci dobrovolníků zejména z řad studentů Lékařské fakulty a Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého aktuálně nepociťujeme," prozradil Hanáckému Večerníku Fritscher.

"Co se ochranných pomůcek týká, stále platí to, že jich pro naše vlastní potřeby, tedy personál a pacienty, máme v tuto chvíli dostatek," doplnil.

V olomoucké fakultní nemocnici také během týdne, konkrétně v pátek, došlo ke změně režimu fungování.

"Opatření, které platí až do odvolání, spočívá v měření tělesné teploty všech, kdo vstupují do areálu nemocnice, s výjimkou zaměstnanců FN Olomouc. Lidé s teplotou nad 37,5 stupně Celsia a pozitivní epidemiologickou anamnézou budou odesláni do pro ty účely zřízené vyšetřovny v budově E, kde bude po dalším vyšetření stanoven patřičný postup," prozradil mluvčí nemocnice.

"Zároveň i vzhledem k tomuto opatření vedení FN Olomouc znovu zdůrazňuje zákaz průchodu či průjezdu areálem FN Olomouc pro ty, kteří si jím pouze zkracují cestu, a jenž by měl být v současné situaci samozřejmostí," uzavřel.

Další články