Zde může být vaše reklama.

Fakultní nemocnice od 25. května povoluje návštěvy

Fakultní nemocnice od 25. května povoluje návštěvy
Sestřičky v čekárně Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Olomouc.

foto: FNOL

21. 05. 2020 - 20:00

6 základních pravidel a doporučení musí dodržet každý, kdo by od 25. května zamířil na návštěvu za někým, kdo je momentálně v péči Fakultní nemocnice Olomouc. Nemocnice povolením návštěv reaguje na zlepšující se stav kolem pandemie koronaviru a také rozvolňování opatření, která měla šíření pandemie zpomalit.

Pracovníci nemocnice rovněž upozorňují na to, že na každém jednotlivém pracovišti se pravidla a doporučení mohou lišit. Jejich přehled najdete zde.

Obecná pravidla a doporučení:

1. Doba návštěv je 14.00 - 16.30 hodin. Výjimečně v individuálních případech může ošetřující lékař povolit návštěvu mimo stanovenou dobu.

2. Osoba navštěvující pacienta (dále jen návštěva) se neléčí s infekcí COVID-19 a nemá nařízenou karanténu v souvislosti s tímto onemocněním.

3. Při vstupu na oddělení zdravotník návštěvě změří teplotu a dotáže se na symptomy onemocnění COVID-19. Pokud bude naměřena teplota nad 37oC a / nebo zjištěny symptomy onemocnění, nebude dané osobě návštěva pacienta umožněna.

4. Návštěva při vstupu na oddělení a odchodu z oddělení provede hygienickou dezinfekci rukou, po celou dobu návštěvy má nasazenu roušku.

5. Návštěvy proběhnou na pokojích pacientů nebo ve vyčleněných a určených prostorách jednotlivých oddělení. Dle zdravotního stavu pacienta může návštěva proběhnout ve venkovních prostorách areálu nemocnice.

6. Nedoporučujeme návštěvy dětí do 10 let věku u pacientů.

Další články