Zde může být vaše reklama.

OPIČÍ ORCHIDEJE Flora nabízí výstavu unikátních výstavu pralesních rostlin

Flora nabízí výstavu unikátních výstavu pralesních rostlin

foto: Výstaviště Flora Olomouc

22. 10. 2023 - 20:35

Jestli se chcete na chvíli přenést z hanácké podzimní zahrady nebo od pokoseného kukuřičného pole přímo do exotických koutů Afriky či Jižní Ameriky, nezapomeňte v dalších dvou týdnech zavítat na olomoucké výstaviště Flora. Až do 5. listopadu je ve sbírkových sklenících k vidění výstava orchidejí a tropických rostlin Klenoty pralesa.

„Pro letošní ročník se nám podařilo dát dohromady unikátní kolekci orchidejí, která v současnosti není jinde v České republice k vidění. Tisíce kvetoucích rostlin jsme přivezli jak z tuzemska, tak ze zahraničí,“ popisuje zkušená pěstitelka Markéta Aubrechtová. Největším lákadlem výstavy jsou takzvané „opičí orchideje“ z rodu Dracula. Jejich květy připomínají tváře a hlavičky malých primátů. V Olomouci budou k vidění vůbec poprvé.

Další raritou jsou takzvané „jewel orchids“ neboli diamantové orchideje. Jejich okrasné listy jsou protkány zlatou či stříbrnou žilnatinou. V expozici jistě zaujme rostlina vanilky (jde totiž o liánovitou orchidej) a také pozoruhodné střevíčníky kvetoucí velkými nápadnými květy s charakteristickým bačkůrkovitým pyskem. Na výstavě bude k vidění i královna všech orchidejí z rodu Vanda, která dokáže žít bez substrátu pouze ze vzdušné vlhkosti.

Expozice Klenoty pralesa je otevřena každý den od 9 do 18 hodin a je navíc prodejní. Řadu orchidejí si tak lidé mohou odnést i domů.

Další články