Zde může být vaše reklama.

Ještě, než skončil: Hekela odvolal vedoucí odboru kultury Piskačovou!

Hekela odvolal vedoucí odboru kultury Piskačovou!

06. 06. 2019 - 15:00

Pavel Hekela, náměstek primátora za hnutí spOLečně, který ke konci května opustil svou funkci, odvolal těsně před svým odchodem z radnice vedoucí odboru kultury Radku Piskačovou. A doslova na hodinu.

„V pátek jsem dostala výpověď. Na hodinu. Byla to úplně poslední věc, kterou Pavel Hekela udělal před oficiálním podáním své rezignace. Byla jsem ve zkušební době, čili právně je vše v pořádku,“ uvedla během víkendu Radka Piskačová. Ta ještě ve čtvrtek sklízela chválu za povedené předávání Cen města Olomouce, které vyznělo o poznání uměřeněji a civilněji, než v minulých letech, v pátek už na svém místě nepracovala. „Protože ke mně během víkendu došlo mnoho verzí mého vlastního příběhu, dovoluji si dát vyjádření, že jsem neudělala nic, co v běžném o prostředí vůči zaměstnancům k těmto krokům vede. Důvod mého odchodu mi nebyl zdůvodněn ničím jiným, než logikou věci v tom, že odchází náměstek, pod něhož jsem patřila a mělo mi to být jasné. Věřte, že radnice denně vygenerovala tolik verzí možné reality po odchodu náměstka kultury, že jasné nebylo nic,“ uvedla k nejasným důvodům, které vedly k jejímu odvolání.

Konec náměstka Hekely: Co bude dál?
„Radko, děkuji Vám za vše. To, co se Vám stalo, je neskutečně hnusné, nízké, ubohé. Nevím, co si myslet o těch, kteří to vymysleli a zrealizovali. Není to o jednom člověku. Vaš čas ještě přijde. Pamatujte na má slova,“ reagoval na sociální síti předseda hnutí spOLečně Robert Runták.
Pavel Hekela měl ve svých kompetencích náměstka na starost oblast kultury, městské zeleně a odpadového hospodářství, komise městských částí a městské příspěvkové organizace Moravské divadlo Olomouc a Moravskou filharmonii Olomouc. „Ve všech těchto oblastech udělal velký kus práce, které si v každém případě vážím. Jeho rezignace je mi lidsky líto, nicméně ji musím akceptovat,“ uvedl primátor Žbánek.

Další články