Zde může být vaše reklama.

Nového náměstka neznáme Hekela už není náměstkem, koalice ale v Olomouci vydrží

Hekela už není náměstkem, koalice ale v Olomouci vydrží

31. 05. 2019 - 21:27

K odstoupení náměstka za hnutí spOLečně Pavla Hekely, o kterém se v Olomouci spekulovalo přibližně měsíc, a které v rozhovoru pro Hanácký Večerník minulý týden oficiálně avizoval jak Pavel Hekela, tak Robert Runták, dnes skutečně došlo. Koaliční projekt nebude ohrožen.

Dnes předal člen spOLečně Pavel Hekela primátorovi Miroslavu Žbánkovi rezignaci na funkci náměstka primátora a zastupitele v Zastupitelstvu města Olomouce. "Naše hnutí vyjadřuje poděkování Pavlu Hekelovi za práci, kterou pro město Olomouc odvedl. Odvedené práce si vážíme. Hnutí sdělilo již v minulých dnech koaličním partnerům svoji představu upraveného personálního a věcného uspořádání vedení města. Máme zájem na pokračování stávající koalice, přičemž podobný zájem vnímáme i od koaličních partnerů. Parametry další koaliční spolupráce budou diskutovány v následujících dnech a v případě dosažení shody by měly vyústit v řešení, které bude předloženo ke schválení na červnovém zasedání Zastupitelstva města Olomouce," uvedlo hnutí spOLečně v tiskovém zprávě.

Primátor: Koaliční projekt to neohrozí

Obavy, že by výměna náměstka mohla vést k třenicím v koalici, odmítl ve svém vyjádření primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO). "Je mi lidsky líto jeho rezignace, ale respektuji toto rozhodnutí, jedná se čistě o záležitost jeho a hnutí Společně," uvedl primátor. "Odvedl ve funkci náměstka primátora dobrou práci v rozvoji vztahů k městským částem Olomouce, zahájil pravidelné výjezdy rady města na schůze komisí městských částí a zintenzivnil komunikaci s komisemi městských částí, které v jednání s městem zastupují občany. Nastartoval také vznik dvou zásadních dokumentů, a to strategie kultury ve městě a strategie nakládání s městskou zelení. Ve všech těchto oblastech udělal velký kus práce, které si v každém případě vážím," dodal Miroslav Žbánek.

Další články