Zde může být vaše reklama.

Hněvotínská a třída Spojenců mají nové chodníky

Hněvotínská a třída Spojenců mají nové chodníky

foto: Olomouc.eu

02. 11. 2021 - 12:49

Větší komfort chodcům ve městě. To maí zajistit další dva nově opravené chodníky. Městu se podařilo dokončit stavbu v Hněvotínské ulici a na třídě Spojenců.

Díky novému chodníku v Hněvotínské ulici je nově plně bezbariérová trasa z Okružní ulice až k areálu Fakultní nemocnice Olomouc.

„Jde vlastně o část pěší trasy, která v jednom místě ulice dosud chyběla. Nový propojující chodník na svém východním okraji navazuje na stávající chodník u prodejny automobilů a na západním konci se napojuje na už hotovou část, která se aktuálně podařila dokončit díky výstavbě nové okružní křižovatky v Hněvotínské ulici,“ popsal v tiskové zprávě hotovou investici náměstek primátora Martin Major.

Kromě chodníku dělníci během prací opravili také část vozovky a veřejné osvětlení. Stavba přišla na 1,3 milionu korun.

Větší komfort chodcům od konce října přináší také třída Spojenců. A to díky novému chodníku, který začíná na křížení s ulicí Tylovou a pokračuje až po Švermovu ulici.

„Tato oprava materiálově i technologicky navázala na stavení úpravy v Tylově ulici, které jsme tam realizovali v roce 2017,“ popsal situaci investiční náměstek Major.

Díky pracem na třídě Spojenců vzniklo také pět nových podélných stání. A opravy stály 2,1 milionu korun.

Další články