Zde může být vaše reklama.

SBÍRKA PRO NEJPOTŘEBNĚJŠÍ I vy můžete pomoci rodinám v těžké životní situaci

I vy můžete pomoci rodinám v těžké životní situaci

foto: Charita Olomouc

08. 09. 2023 - 15:11

Pracují, a přesto se dostávají do hmotné nouze, kdy nezbývá na jídlo. Rodiny s dětmi či samoživitelé, kteří se v současné náročné situaci ocitli ne vlastní vinou ve finanční nouzi, potřebují zejména konzervy, těstoviny, rýži, mléko, cukr či drogistické zboží. Charita Olomouc vyhlašuje sbírku pro potřebné, která potrvá od 11. do 30. září.

Sbírka je připravena ve spolupráci s hypermarketem Globus, sběrná místa se kromě Globusu nacházejí v prodejně Dobrodruhá, ve výdejně Centra materiální pomoci na ulici Koželužská v Olomouci a v jednotlivých farnostech olomouckého děkanátu.

„Jedná se o rodiny, které se nacházejí v nouzi z důvodu mimořádných výdajů, ale i rodiče samoživitele na rodičovské dovolené, kteří si nemohou svůj příjem zvýšit zaměstnáním či brigádou. Jen v letošním roce poskytlo Středisko pro rodiny a krizovou pomoc do konce července 2023 podporu již 217 rodinám s dětmi,“ informovala mluvčí charity Eva Štefková.

Od ledna prudce vzrostl zájem rodin o materiální pomoc. V roce 2022 bylo potravinovou pomocí podpořeno 137 rodin a samoživitelů, což je o 40 % více oproti roku 2021. „V poslední době se čím dál častěji setkáváme s rodinami, kde rodiče pracují, a přesto se dostanou do situace, kdy jim nezůstanou peníze na základní potřeby, jako jsou potraviny nebo drogerie. Ve chvíli, kdy je potřeba koupit novou pračku či vybavit v září tři děti do školy, se rodina po uhrazení nákladů na bydlení často dostane do situace, kdy již před výplatou nezvládne sama zajistit potraviny a potřebnou drogerii,“ přibližuje Štefková.

Sbírka pomůže rodinám překlenout náročné období, kdy nezbývají finance na potraviny. Potřebné jsou především trvanlivé potraviny (masové, rybí a zeleninové konzervy, omáčky na těstoviny, olej, kečup, protlak, kakao, káva, čaj, mléko, cukr, mouka, luštěniny, cereálie, sterilovaná zelenina, marmelády, paštiky) a drogerie (dětské pleny č. 3,4,5, toaletní papír, vlhčené ubrousky a věci osobní hygieny). Finančně lze přispět na konto 115-1405220217/0100, variabilní symbol 7001.

Bližší informace přineseme v tištěném vydání Hanáckého večerníku. (red)

Další články