Zde může být vaše reklama.

Inspekce zavřela asijskou restauraci v centru Olomouce

Inspekce zavřela asijskou restauraci v centru Olomouce

foto: FB Potraviny na pranýři

23. 03. 2022 - 08:56

Minulý týden ve čtvrtek uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce asijskou restauraci v centru Olomouce. Důvodem bylo nedodržování hygienických podmínek, problémy byly s nečistotami i výskytem například myší.

"Státní zemědělská a potravinářská inspekce provedla úřední kontrolu v restauraci Hongkong, Mlýnská 938/4, Olomouc. Naši inspektoři uvnitř provozovny zjistili absenci správné hygienické praxe, výrazně zanedbaný úklid či výskyt nečistot mj. na talířích pro servírování pokrmů. S ohledem na tato zjištění jsme provozovateli uložili úplný zákaz užívání prostor," stojí ve zprávě k uzavření provozovny, kterou inspekce zveřejnila na webu Potraviny na pranýři.
 
Podle dostupných informací inspektoři na místě kontroly zjistili, že provozovatel nedodržoval hygienické požadavky pro výrobu a uvádění pokrmů na trh. Podle zprávy v prostorách celé provozovny docházelo k porušování řádné hygienické praxe i k dlouhodobému zanedbávání úklidu. Inspektoři zjistili, že se nečistoty nacházely také na nožích, se kterými bylo jídlo připravované i na nádobí, konkrétně talířích, které sloužily k servírování pokrmů.
 
"Provozovatel rovněž nezajistil odpovídající regulaci škůdců, což se projevovalo výskytem značného množství myšího trusu na podlaze ve skladu. S ohledem na tato zjištění nebylo možné vyloučit riziko kontaminace potravin a připravovaných pokrmů," stojí dále ve zprávě inspekce na výše zmíněném webu.

Co inspekce dle své zprávy objevila?

Výskyt trusu hlodavců
Stopy po působení a výskytu hlodavců
Výrazně zanedbaný úklid
Znečištěné kuchyňské nebo pracovní náčiní
Výrazné znečištění prostor
Nečistoty na stěnách nebo stropě
Nečistoty na podlaze
Nečistoty na regálech či zařízeních
Silně znečistěná chladicí zařízení

Další články