Zde může být vaše reklama.

K Lovecké chatě jen objížďkou, opravuje se lesní cesta

K Lovecké chatě jen objížďkou, opravuje se lesní cesta

foto: Olomouc.eu

14. 07. 2021 - 07:46

Další etapa opravy lesní cesty "U Hájenky" od poloviny července nutí pěší a cyklisty využívat objízdnou trasu. A to v případě, že se chtějí dostat k Lovecké chatě, oblíbenému turistickému cíli ve směru z Horky nad Moravou. Objížďka vede z druhé strany obce.

„Přístup je po dobu opravy umožněn z ulice Skrbeňská kolem Sluňákova,“ uvádí za investora, Lesy města Olomouce, ředitel David Janásek.

Cesta bude uzavřená celé léto. 800 metrů dlouhý úsek čeká náročná rekonstrukce, která potrvá až do února příštího roku. Stavbaři se chystají opravit nejen podloží silnice a povrch, ale taky vybudovat nové sjezdy pro těžkou lesní techniku, propustky a dva mosty.

„Jsme si vědomi toho, že stavební práce ovlivní provoz na oblíbené trase v letních měsících, ale k rekonstrukci cesty, která je v havarijním stavu, jsme už museli přistoupit a dál ji neodkládat. Situaci by to jen zhoršovalo,“ objasnil investiční náměstek olomouckého primátora Martin Major.

Objížďka povede od ulice Skrbeňská v Horce nad Moravou kolem místního hřbitova a Domu přírody Sluňákov.

„Pro cyklisty to nebude nic zásadního a v lese by neměli mít důvod bloudit, protože bude v terénu vyznačena. Informovat o ní budeme samozřejmě i našich webových stránkách,“ dodává ředitel David Janásek a apeluje na návštěvníky, aby dodržovali objízdnou trasu a nesnažili se přes stavbu přejíždět.

„Vystavili by se tak nebezpečí úrazu, protože se zde bude pohybovat těžká technika,“ upozornil.

Celá rekonstrukc bude stát 8 milionů korun, současná etapa navazuje na předcházející, kdy byla opravena část lesní cesty k Lovecké chatě do Litovelského Pomoraví. Ta byla dokončena v roce 2020.

Objízdná trasa a uzavřený úsek jsou dostupné pod odkazy..

Další články