Zde může být vaše reklama.

Kamerový systém hlídá Olomoučany čtyřiadvacet let

Kamerový systém hlídá Olomoučany čtyřiadvacet let

foto: MP Olomouc

29. 11. 2021 - 19:00

Už čtyřiadvacet let hlídá obyvatele města Olomouce kamerový systém. Ten se stará o zvýšení bezpečnosti občanů na nejvíce exponovaných místech. Kamery byly nainstalované v rámci Komplexního programu prevence kriminality na místní úrovni. V současné době jsou nainstalované na místech, kde se objevuje vysoká míra pouliční kriminality. A to s cílem přispět ke snížení této kriminality. 

 

"V letošním roce se nám podařilo celý systém rozšířit o čtyři nové kamerové body a to na Masarykově třídě u Moravy a Bystřičky. Tímto vznikla lokace od Hlavního nádraží na ulici Jeremenkova, přes Masarykovu třídu a Žižkovo náměstí až ke křižovatce ulic Husova a Komenského v celkové vzdálenosti více než jednoho kilometru, která je pokryta kamerovým systémem. Tato lokalita je stěžejní pro monitoring bezpečnostních opatření, zejména sportovních utkání rizikového charakteru, kdy právě přes uvedené ulice jsou fanoušci doprovázeni na stadiony týmů nejvyšší fotbalové a hokejové ligy," uvedl mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Nově jsou kamery připojené také v takzvané Hodolanské křižovatce a v křižovatce na ulici Pražská. Obě jsou přitom páteřními rozcestníky vjezdech a výjezdech z Olomouce. U stávajících osmi kamerových bodů došlo také k doplnění o pohledové kamery. 

"Celý projekt byl realizován v rámci dotačního programu prevence kriminality za finanční podpory statutárního města Olomouce a Ministerstva vnitra ČR, kdy celkové náklady na projekt byly ve výši 1 549 000 korun," doplnil Čunderle.

Další články