Zde může být vaše reklama.

Kamery hlídají Olomoučany už třiadvacet let

Kamery hlídají Olomoučany už třiadvacet let

foto: MP Olomouc

08. 12. 2020 - 07:35

Kamerový systém slouží obyvatelům již třiadvacet let a jeho hlavním záměrem je zvýšení bezpečnosti občanů na exponovaných místech.

Městský kamerový dohlížecí systém (MKDS) byl realizován jako jedno z opatření prevence kriminality v rámci Komplexního programu prevence kriminality na místní úrovni.

"Kamery jsou instalovány na místech s vysokou mírou zejména pouliční kriminality s cílem přispět ke snížení této kriminality a odradit případné pachatele od protiprávní činnosti," prozradil mluvčí městské policie Petr Čunderle.

"V letošním roce se nám podařilo celý systém rozšířit o čtyři kamerové body a to na tř. Svobody u Terezské brány a Filozofické fakulty UP, dále na křížení ulic Zámečnická a 8. května," doplnil Čunderle.

Poslední místo, které je nově pod dohledem kamerového systému, se nachází v lokalitě Gorazdova náměstí. Dále také došlo k doplnění, u stávajících dvanácti kamerových bodů, o pohledové kamery. Celý projekt byl realizován v rámci dotačního programu prevence kriminality za finanční podpory statutárního města Olomouce a Ministerstva vnitra ČR.

Další články